Noi cazuri de rujeolă

În perioada 19-23 martie, în județul Vaslui au fost raportate 49 de cazuri noi de rujeolă. La nivelul întregii țări, s-au înregistrat 45 de decese din cauza acestei boli, unul fiind în județul nostru.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat, vineri, că, în perioada 19-23 martie, în județul Vaslui au fost raportate 49 de cazuri noi de rujeolă, județul nostru clasându-se pe locul al II-lea în ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor, după Bacău, unde au fost raportate 61 de cazuri. La nivelul întregii țări, săptămâna trecută, au fost anunțate 257 de cazuri noi.

“Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 23.03.2018, este de 11.569, dintre care 45 soldate cu decese”, se arată într-un comunicat al CNSCBT.

Din totalul deceselor, unul a fost raportat în județul Vaslui.

“Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, nouă din zece parinți își vaccinează copiii”, se arată pe site-ul CNSCBT.

Medicii fac apel la populație să-și vaccineze copiii împotriva acestei boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × three =