Ora pământului, marcată prin cântec

Corala “Fantasia” a sărbătorit Ora Pământului prin energia cântecului. Evenimentul a fost inițiat de Corul Madrigal, prin programul Cantus Mundi, și s-a desfășurat simultan în 28 de județe și peste 50 de localități.

La Vaslui, momentul a avut loc în cadrul manifestării organizate de primărie și a reunit prin cântec, în centrul orașului, cei peste 40 de copii ai coralei, sub sloganul internațional ”Dăruiește naturii din energia ta!”. Sub coordonarea profesorului Vasile Negură, copiii au umplut orașul de energie prin propria lor stare de bine și prin căldura vocilor reunite.

”«Fantasia» a ținut să ofere o parte din sufletul ei pentru a atrage atenția cu privire la ceea ce înseamnă generozitatea și responsabilitatea față de mediul înconjurător. Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică, iar afilierea coralei la un proiect de responsabilitate socială este o normalitate, promovând deopotrivă mișcarea vocală și grija față de planeta noastră. Muzica a reamintit tuturor că trebuie să fim responsabili, informați și educați în privința protejării resurselor pământului”, a declarat Vasile Negură, dirijorul “Fantasiei”.

Programul Național Cantus Mundi a fost înființat în anul 2011, la inițiativa reputatului dirijor Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal. În acest an, în care România celebrează Centenarul Marii Uniri, Programul Național Cantus Mundi va însuma 4100 de dirijori și 250.000 de coriști din cele 41 de județe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =