Premii pentru micii șahiști bârlădeni

În urma desfășurării „Cupei Primăverii”, opt dintre micuții bârlădeni au fost premiați.

Zilele trecute, Clubul de șah „Gheorghe Neștian” Bârlad a organizat, în parteneriat cu Cercul Militar, o nouă ediție a „Cupei Primăverii” pentru copii. De buna desfășurare a competiției s-a ocupat Ioan Mocanu, în calitate de instructor de șah și președinte al clubului, împreună cu Lucian Ursu, șeful Cercului Militar. S-au înscris 16 copii, atât fete, cât și băieți, de la diverse unități școlare.

Concursul s-a desfășurat în „sistem turneu”, pe durata a șapte runde. Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 23 martie, imediat după terminarea ultimei runde. Celor mai buni șahiști le-au fost acordate cupe, medalii, diplome și premii în bani.

La turneul destinat jucătorilor legitimați la Clubul „Gheorghe Neștian”, cei mai buni au fost: Ștefan Coromelcea (cupă, medalie de aur, diplomă și 25 de lei) – locul I, Cosmin Ioan Dilgheru (medalie de argint, diplomă și 20 de lei) – locul II, Ștefan Topală (medalie de bronz, diplomă și 10 lei) – locul III.

La categoria jucătorilor nelegitimați, premii au fost acordate următorilor copii: Alexandru Mihai Clisu (cupă, medalie de aur, diplomă și 20 de lei) – locul I, George Antonio Căpitanu (medalie de argint, diplomă și 15 lei) – locul II, Mihai David Mihai (medalie de bronz, diplomă și 10 lei) – locul III.

La turneul adresat fetelor, cele mai bune s-au dovedit a fi: Denisa Roxana Boza (medalie de aur, diplomă și 20 de lei) – locul I, Teodora Munteanu (medalie de argint, diplomă și 15 lei) – locul II.

„Mulțumim Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vaslui pentru sprijinul acordat, domnului procuror Mihai Rotaru pentru că ne-a sponsorizat, domnului Mihai Vasluianu că a donat clubului un ceas de șah, iar domnului Nicolae Bănceanu că a donat două seturi de piese de șah”, a declarat instructorul de șah Ioan Mocanu, președintele Clubului de șah „Gheorghe Neștian”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + eight =