Pompierii și ”Școala altfel”

De ieri și până pe 30 martie, în intervalul orar 9-16, în toate subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui vor fi organizate manifestări de tipul “Ziua Porților Deschise”, la care elevii pot participa în cadrul programului “Școala Altfel: Să știi Mai Multe, Să Fii Mai Bun!”. Vor putea fi vizitate detașamentele de pompieri Vaslui și Bârlad, Secția de Pompieri  Huși, Garda nr. II de intervenție Negrești și punctele de lucru de la Murgeni și Ivănești.

Cu acest prilej, copiii vor primi informații detaliate, adecvate vârstei și nivelului lor de cunoștințe, despre performanțele autospecialelor, echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenție, categoriile de substanțe de stingere și folosirea lor, tipurile de misiuni la care participă pompierii, dotările ambulanțelor SMURD.

Tot în cadrul programului, reprezentanții ISU Vaslui vor desfășura lecții deschise la unitățile de învățământ, pentru ca elevii și cadrele didactice să cunoască detalii despre munca salvatorilor profesioniști și pentru a-și forma un comportament preventiv atât prin cunoașterea tipurilor de riscuri ce se pot manifesta în județ, cât și a regulilor de comportament în cazul producerii unor situații de urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =