“Stăpânii semicercului”, în mijlocul celor mici

Ieri, handbaliștii de la HC Vaslui au fost invitații elevilor Școlii ”Mihail Sadoveanu”. Pentru o oră, sportivii lui Bozo Rudic s-au jucat sub coordonarea profesorului Cristi Enache. Ei nu au părăsit gimnaziul până când nu au trecut printr-o sesiune foto și una de autografe.

Handbaliștii de la HC Vaslui au lipici la elevi. Peste 40 dintre cei ai Școlii ”Mihail Sadoveanu” i-au aplaudat la scenă deschisă pe Bogdan Pralea, Adrian Țenghea și ceilalți din lotul pregătit de Bozo Rudic.

Gazdă a fost profesorul Cristi Enache, un dascăl care iubește handbalul și pe care l-a practicat în tinerețe. El a reușit să le ofere o zi de neuitat copiilor, pe care i-a pus la joacă în compania handbaliștilor, lăsați pradă distracției.

”Mă bucură o asemenea inițiativă. Numai în Germania am văzut cum echipele se promovează în școli. Îl felicit pe domnul profesor pentru idee și sperăm să participăm și în alte părți. E o oportunitate de promovare a handbalului, un sport tot mai popular în rândul copiilor”, a declarat Bozo Rudic.

Jucătorii s-au simțit formidabil și sunt bucuroși că elevii îi cunosc și vin la meciurile lor de acasă.

”Ar trebui să avem mai des asemenea întâlniri. A fost o zi minunată”, a spus Bogdan Pralea.

Vedetele HC Vaslui le-au împărtășit elevilor prezenți pilde din bogata lor carieră sportivă, le-au explicat importanța mișcării, a exercițiului fizic, a sportului pentru sănătate, pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasă, pentru dezvoltarea spiritului de echipă, de solidaritate, pentru creșterea respectului pentru sine și competiție.

”Cea mai importantă concluzie ar fi aceea că evenimentul și-a atins obiectivele, de a face cunoscute valențele sportului, de a atrage copiii, elevii către mișcare, către sport, foarte mulți dintre ei practicând deja handbalul”, a menționat profesorul Cristi Enache.

Finalul a aparținut sesiunilor de autografe și fotografii, jucătorii invitându-i pe copii să-i susțină la următoarele jocuri de acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 5 =