Dublă lansare de carte

Zeci de vasluieni au participat la prezentarea volumelor ”Revenirea Basarabiei la patria străbună”, de Dan Ravaru, și ”Ograda eternă”, de Ion Iancu Lefter.

Sala TinArt a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui s-a dovedit neîncăpătoare la evenimentul dedicat aniversării a 100 de ani de la actul unirii Basarabiei cu România. Profesorul Gelu Bichineț, directorul instituției, s-a arătat încântat de faptul că vasluienii sunt pasionați de istoria României.

În deschidere, profesorul Dan Ravaru a punctat faptul că 27 martie reprezintă startul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 și că ”ar trebui ca în fiecare zi să sărbătorim acest eveniment, certificatul de naștere a unei națiuni”. Cartea sa, ”Revenirea Basarabiei la patria străbună”, reprezintă o călătorie în trecut prin care vasluienii, și nu numai, vor afla momentele premergătoare unirii de la 27 martie 1918, un prim pas al unui proces care a avut ca punct culminant crearea unității statale de la 1 decembrie 1918.

”Ograda eternă” este o culegere de poezii patriotice, scrise de Ion Iancu Lefter înainte de evenimentele din decembrie 1989.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =