Furnizorii de servicii medicale se pregătesc de contractare

Mihaela Chitariu

Spitalele din județ se pregătesc de semnarea noului contract-cadru, care a fost aprobat săptămâna trecută printr-o hotărâre de guvern.

”În aprilie se vor încheia acte adiționale pentru toți furnizorii existenți în contract la 31 martie, cu normele de aplicare și contractul-cadru valabile de la începutul lunii”, ne-a declarat Mihaela Chitariu, directoarea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui.

Noul contract-cadru nu a suferit modificări majore.

“Pentru unitățile sanitare cu paturi, contractarea se va face la fel ca anul trecut, pornind de la numărul de paturi aprobate. Prin ordin de ministru, este stabilit pentru fiecare județ, în fiecare an, un număr de paturi care poate fi contractat cu CJAS, celelalte paturi fiind în afara contractului. Aici nu este absolut nicio modificare, numărul de paturi contractabile fiind același ca anul trecut – 1.943. Repartizarea pe fiecare spital o facem împreună cu Direcția de Sănătate Publică. Săptămâna viitoare, vom primi bugetul pentru aprilie, iar în cursul lunii vom primi bugetul pentru tot anul, deci vom putea încheia contractele”, a mai spus Mihaela Chitariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =