Locuri de muncă vacante în străinătate

E nevoie de multă forță de muncă în Europa, firmele mai multor țări părând interesate să acapareze lucrători români, implicit din județul Vaslui, care sunt motivați să plece din țară, mai ales când vine vorba de oferte salariale atractive și alte oportunități. În această perioadă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui oferă, prin intermediul rețelei Eures România, 1.305 joburi.

În Germania, sunt disponibile 679 de locuri de muncă, dintre care 400 de manipulant bagaje și șofer manipulare bagaje, 19 de șofer de camion, câte 10 de asistent medical și programator PLC, cinci de șofer de autobuz, câte patru de cofetar și fizioterapeut, câte trei de manager asamblare și lăcătuș, câte două de electrician în construcții, mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, montator instalații electrice, montator structuri din oțel, sudor și tehnician mecatronică, câte unul de analist AX, inginer software Java, inginer software C/C^^, macaragiu, manager IPT, montator sisteme fotovoltaice, șef tură producția de brichete din lemn, tehnician electronică și vopsitor auto.

În Spania, vasluienii pot ocupa 150 de posturi ca agricultor, patru de muncitor fermă de porci, câte trei de tehnician și strungar CNC, două de șofer camion și unul de supervizor fermă porci.

În Malta, pot lucra ca șoferi de autobuz – 150 de locuri sau specialist vânzări televizate – 5.

Britanicii oferă 116 locuri de muncă, respectiv 100 ca lucrător în agricultură, șase de asistent medical, tot atâtea de lenjer/croitor, câte un job de operator mașină automată de îndoire, operator CNC, stivuitorist și sudor.

Și olandezii ne dau de muncă. În această țară, rețeua Eures dispune de 105 joburi, dintre care câte 20 de culegători de căpșune, lăcătuș confecții metalice, operator mașini și sudor, 15 de florar și 10 de culegător sparanghel.

Pentru Cehia există câte 15 posturi de forjor și operator CNC și unul de tehnician mașini de cusut.

Companiile din Belgia vor să încadreze 10 ciontolitori tranșatori carne, cinci operatori CNC, câte doi mecanici camion, șoferi camion și zidar, câte un cusător, electrician de întreținere și reparații, montator linie superioară cale ferată, montator semnalizare de cale ferată și programator CNC.

În Norvegia, vasluienii pot lucra ca instalatori țevi – 10 posturi, tâmplar – trei și două de măcelar/tranșator porci sau vite.

Chiar și o țară mică precum Luxemburg dispune de 10 locuri de muncă pentru seniori tehnician Chrome.

În Slovenia există patru joburi în ocupația de muncitor producție, iar în Finlanda – un post de ospătar.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul Eures național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul AJOFM, din Vaslui, strada Spiru Haret, nr. 5, etaj 1, camera 24, tel. 0733.975.397.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =