Ce este și ce vrea RO-ALERT

Vom primi prin SMS mesaje de avertizare în caz de pericol iminent.

Președintele Klaus Iohannis a aprobat implementarea RO-ALERT, sistemul de avertizare prin SMS, în timp real, cu privire la pericolele de natură meteorologică sau hidrologică. Populația va primi mesajele prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicațiilor și tehnologiei informațiilor. Sisteme similare și-au dovedit deja eficiența în SUA, Olanda, Lituania, Franța, Germania și Belgia.

De asemenea, RO-ALERT are avantaje precum transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă, transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat, chiar și în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă, afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului, repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile, receptarea mesajelor de avertizare și de către terminalele aflate în roaming, acuratețea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate.

Sistemul va fi pus în aplicare de Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − three =