Locul trei la “Semimaratonul Nisipului”

Dinu Bunu

Atletul Dinu Bunu, 48 de ani, din Bârlad, a reușit să alerge distanța de 21 de kilometri în puțin peste o oră și jumătate, clasându-se al treilea la categoria sa de vârstă. 

Pe 25 martie, Asociația Sportivă „Sanasport” Constanța a organizat, împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, cea de-a V-a ediție a „Maratonului Nisipului”, o competiție de anduranță unicat în Europa întrucât s-a desfășurat pe nisip, în stațiunea Mamaia. Au fost patru curse, care s-au adresat alergătorilor de diverse categorii de vârstă (sub 19 ani, 20-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani, 50-59 de ani și peste 60 de ani) și pe distanțe diferite (maraton – 42 de kilometri, semimaraton – 21 de kilometri, cursa de 10,5 kilometri și cursa de 5 kilometri).

Atletul bârlădean Dinu Bunu, care a împlinit 48 de ani pe 1 martie, s-a înscris la semimaraton, categoria de vârstă 40-49 de ani. Deși a alergat pentru prima dată pe nisip și a avut o concurență puternică, respectiv 66 de sportivi din țară și Republica Moldova, “veteranul” bârlădean a reușit să iasă pe locul III. Timpul obținut (traseul Mamaia – Năvodari și înapoi) a fost de 1.38:34.

„Pentru că a fost prima mea cursă pe nisip, am ales semimaratonul și nu maratonul. În plus, eu mă apropii de capătul categoriei de vârstă și am alergat cu niște tinerei de 40 de ani, proaspeți. Și totuși, am scos al treilea timp la această categorie de vârstă. A fost o cursă dificilă pentru că predominau porțiunile de nisip afânat, iar unde scăpai de nisip dădeai peste scoici. Pe deasupra, a suflat și un vânt rece din față și din lateral dreapta”, ne-a declarat atletul bârlădean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + eight =