Cinci cicliști din Bârlad, la „Brevetul 200 km Iași”

Adrian Prisecaru și Iulian Istrate

Cinci membri ai Clubului de Ciclism Bârlad își vor testa rezistența la „Brevetul 200 km Iași”, unde vor trebui să pedaleze pe distanța de 200 de kilometri, pe traseul Iași – Răducăneni – Huși – Crasna – Vaslui – Grajduri – Iași.

 Cea mai nouă ediție a competiției „Brevet 200 km Iași” se va desfășura mâine, în organizarea Asociației Club Sportiv „Piciu Team” Iași, cu sprijinul Asociației „Adevărații VeloPrieteni”, sub egida Randonneurs România.

Clubul de Ciclism Bârlad și-a înscris cinci membri, respectiv Iulian Istrate, Adrian Prisecaru, Ioan Stoian, Dinu Bunu și Sergiu Moraru, primii doi concurând și la ediția din 2017. Potrivit organizatorilor, cei 200 de kilometri vor fi parcurși pe șosea, pe traseul Iași – Răducăneni – Huși – Crasna – Vaslui – Grajduri – Iași, punctul de plecare/sosire fiind strada Sfântu Lazăr nr. 55 (zona Podu Roș). Startul se va da la ora 7, cicliștii fiind obligați să termine cursa în maximum 13 ore și jumătate, adică până la ora 20.30, rezultând o viteză medie de 18 km/h.

„«Brevetul 200 km Iași» este o tură de anduranță. Turele de anduranță de 200 km, 300 km, 400 km, 600 km și 1.000 km sunt organizate sub patronajul Audax Club Parisien, din Franța, o asociație care deține drepturile de omologare a rezultatelor la nivel mondial și de furnizare a medaliilor aferente fiecărui brevet. Cine obține cele cinci brevete se califică în mod automat la tura de 1.600 de km, organizată în Franța. Revenind la cursa de la Iași, trebuie spus că organizatorii nu asigură niciun fel de asistență oficială pe parcursul traseului, astfel că participanții vor avea întreaga responsabilitate pentru parcurgerea traseului în siguranță, cu respectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, în condiții de trafic normal”, ne-a declarat Iulian Istrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =