“Mentorium Arena”: Personalități marcante în fața elevilor bârlădeni

În jur de 230 de gimnaziști și liceeni au participat la conferința „Mentorium Arena”, organizată cu scopul de a-i ajuta să descopere la ce se pricep și spre ce domeniu ar trebui să se îndrepte. Evenimentul a fost găzduit de Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad, pe scenă urcând specialiști în psihologie, business, medicină și IT pentru a povesti „cu ce se mănâncă” aceste domenii.

Conferința „Mentorium Arena” a fost organizată de Asociația „International Community of the Young” (ICY), înființată recent de un grup de tineri inimoși din Bârlad, și a fost găzduită, miercuri, 28 martie, de Teatrul „Victor Ion Popa”. Evenimentul și-a propus să-i informeze pe elevii de gimnaziu (clasele VII-VIII) și pe liceeni în legătură cu patru domenii importante spre care se pot orienta. Inițiativa ICY le-a oferit celor aproximativ 230 de participanți șansa de a interacționa cu specialiști în psihologie, business, medicină și IT, cei patru invitați care au urcat pe scenă reușind să-i „vrăjească” prin entuziasm și spontaneitate. Conferința nu doar că le-a facilitat viitorilor absolvenți accesul la informații utile referitoare la domeniul în care vor să profeseze, ci le-a dat ocazia să le adreseze și întrebări speakerilor de pe scenă.

Primul vorbitor a fost Adrian Vîntu, soft skills trainer, executive & team coach, inginer software cu zece ani de experiență în străinătate. A studiat la universități de renume precum Harvard și Princeton, iar în prezent ține cursuri despre leadership, inteligență emoțională, cunoașterea de sine etc. Discursul său s-a axat pe cariera în psihologie, abordând teme ca gestionarea emoțiilor, depresie și libertate.

L-a urmat Felix Pătrășcanu, managing partner Fan Courier, membru fondator al Asociației Operatorilor de Curierat din România, membru în board-ul de conducere al Romanian Business Leaders și lider al proiectului RePatriot. El a vorbit despre business – alegerile care trebuie făcute atunci când decizi să urmezi un drum, oportunități, nemulțumiri, noroc și plăcerea de a profesa într-un domeniu potrivit caracterului și aptitudinilor. Între altele, a explicat că mai importantă decât banii este bunăstarea tuturor.

Al treilea invitat a fost prof.univ. Beatrice Gabriela Ioan, medic legist primar, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. Ea a absolvit facultăți de medicină, psihologie și drept. A vorbit despre cei 30 de ani de experiență în domeniul medical și despre ce presupune profesia de medic, piedici care apar și decizii pe care trebuie să ți le asumi. Ea le-a spus tinerilor că, pentru a fi un om de succes, trebuie să îți asumi greșelile, să fii gata de schimbare, să treci peste obstacole și să mergi mai departe fără regrete.

Cel de-al patrulea vorbitor a fost Florin Cardasim, co-fondator și consultant Strongbytes, trainer la Codecamp University, care a prezentat domeniul IT din perspectiva influenței pe care tehnologia o are asupra vieții. Cu o energie debordantă, a împărtășit informații ce vizează impactul pe care îl au automatizarea, pasiunea și inovația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =