Un rugbist bârlădean, asul Diviziei Naționale de Seniori!

Alin Laurențiu Andrei

Doi jucători de la Rugby Club Bârlad se află în Top 5 marcatori ai Diviziei Naționale de Seniori. Primul loc este ocupat de Alin Laurențiu Andrei, care în acest sezon competițional a înscris nu mai puțin de 67 de puncte. 

În fiecare an, la nivelul Federației Române de Rugby se alcătuiește clasamentul celor mai buni marcatori din Super Ligă și Divizia Națională de Seniori. În cel de-al doilea eșalon valoric, doi sportivi legitimați la Rugby Club (RC) Bârlad se află în Top 5.

Primul este Alin Laurențiu Andrei (24 de ani, 170 cm, 82 kg), care joacă pe post de aripă și care, în primele opt etape, a marcat 67 de puncte din trei eseuri, opt transformări și 12 lovituri de pedeapsă. Așa cum arată statistica personală, el a înscris 13 puncte în meciul cu RCM Galați, nouă cu CSUAV Arad, 13 cu CSM Bucovina Suceava, 26 (!!) cu SCM Gloria Buzău și șase cu ACS Tomitanii Constanța.

Celălalt bârlădean din clasament este Ioan Valentin Zală (18 ani, 190 cm, 98 km), care joacă la linia a II-a și care a marcat 30 de puncte din trei eseuri, șase transformări și o lovitură de pedeapsă. El a înscris nouă puncte în meciul cu CS Știința Petroșani, 13 cu RCM Galați, trei cu CSUAV Arad și cinci cu SCM Gloria Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − 7 =