Bârlădeancă premiată la naționala de neogreacă

Unul dintre cei șapte elevi din județ calificați la olimpiada națională de neogreacă s-a întors de la București cu o mențiune.

 În acest an, județul Vaslui a fost reprezentat la faza națională a olimpiadei de neogreacă (greaca modernă), desfășurată între 29-31 martie, la București, de șapte elevi din Bârlad. Toți au reușit să obțină punctaje foarte bune (între 80-90), iar unul chiar a fost răsplătit cu o mențiune. Este vorba despre Daria Andreea Șerban (clasa a III-a), nivelul de dificultate A1 (8-13 ani), care învață la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” și care, la faza județeană, obținuse cel mai mare punctaj (98 din 100 posibile). Acum, la etapa națională, a înregistrat 90,5 puncte.

Trebuie spus că neogreaca este o materie inclusă în programa școlară ca opțional, iar elevii noștri au aprofundat-o prin intermediul profesoarei Afrodita Siriopol, președintele Comunității Elene din Bârlad.

Ceilalți șase bârlădeni care au reprezentat județul sunt Aghdam Alexandru Meynaghi (clasa a VI-a), Iulia Elena Pleșu (clasa a X-a), ambii elevi la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, Teodora Grecu (clasa a V-a) – Școala „Iorgu Radu”, Madi Lupu (clasa a VI-a) – Școala „Episcop Iacov Antonovici”, Albert Eric Petrea (clasa a IV-a) – Școala „George Tutoveanu”, Adnana Pintilie (clasa a IV-a) – Școala „N.N. Tonitza”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − eight =