Catolicii au luat lumină

Sâmbătă seară, sute de credinoși romano-catolici au mers la biserică pentru a lua lumină. La Huși, cei adunați la Biserica “Sf. Anton” le-au putut face o bucurie semenilor lor mai în vârstă, prin cumpărarea de lumânări decorate manual de reprezentanții Caritas.

Credincioșii romano-catolici din tot județul au participat, sâmbătă seară, la slujba de Înviere. La Huși, zeci de credincioși s-au adunat, de la ora 21, la Parohia “Sf. Anton de Padova”. Preoții au ieșit în curte și, potrivit tradiției, au aprins focul pe care l-au binecuvântat, după care au aprins lumânarea pascală, iar cei prezenți au putut lua lumină. După acest moment, s-a intrat în biserică, unde s-a ținut o slujbă.

Noaptea de Înviere a fost o bună ocazie pentru mulți să facă și o faptă bună pentru semenii lor. În curtea bisericii, aranjate pe o masă, stăteau câteva lumânări decorate manual, pe care cei care doreau le puteau cumpăra.

“Lumânările au fost decorate de noi, personalul Centrului Dicezan Caritas de la Huși, iar banii pe care îi vom strânge ne vor ajuta să aducem o bucurie bătrânilor de care avem grijă”, ne-au spus reprezentanții Caritas.

2018 – anul tinerilor

În scrisoarea pastorală de Paște adresată credincioșilor de Prea Sfințitul (PS) Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași, se vorbește despre tânărul Ioan care i-a fost alături Mântuitorului: “În fiecare an, când celebrăm misterul învierii sale glorioase, se aude glasul Bisericii prin vocea celebrantului «Veniți și luați lumină!», răspândind tuturor vestea bucuriei luminii lui Cristos cel înviat, împărțind-o tuturor fără a scădea. Acesta e misterul Paștelui, al Învierii sfinte, misterul mântuirii, siguranța pașilor care ne poartă pe urmele lui Cristos, care a spus «Eu sunt lumina lumii. Cine mă urmează nu umblă în întuneric, ci va avea lumina vieții». El a voit ca această lumină să ajungă la toți, până la marginile lumii. De acest mister s-a lăsat convins tânărul apostol și evanghelist Ioan, cel care i-a fost mereu aproape, l-a însoțit pas cu pas și s-a umplut cu iubirea sa, întâlnindu-l mai ales la Cina cea de Taină, pe drumul crucii, sub cruce și la ușa mormântului gol. Ioan rămâne pentru noi toți, dar mai ales pentru tineri, un exemplu și o chemare de a-l urma și iubi pe Domnul cu iubirea cu care ne-a iubit el. La dorința Sfântului Părinte papa Francisc, anul acesta pastoral este dedicat tinerilor – florile întregii lumi și ale Bisericii. Spre ei se îndreaptă privirea atentă a lui Isus cel înviat, dar și privirea Bisericii și a lumii întregi, dornică de a pătrunde mai ușor în taina iubirii adevărate coborâte din cer prin misterul morții și învierii Domnului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =