Olimpiada Națională de Informatică: O nouă salbă de medalii

Cătălin Ciocan

Două mențiuni și nouă medalii, dintre care cinci de argint și patru de bronz, au obținut cei 13 elevi vasluieni calificați la faza națională a Olimpiadei de Informatică.

Vasluienii s-au întors cu tolba plină de la faza națională a Olimpiadei de Informatică – liceu. Dintre cei 13 elevi calificați, nouă au obținut medalii, iar doi au primit, pe lângă medalii de argint, și mențiuni, distincții mult mai importante. Este vorba despre Cătălin Ciocan, de la Liceul ”Emil Racoviță” (LER), și Ștefan Zaharia, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” (LMK), ambii de la clasa a XII-a.

Alin Sava

Medalii de argint au mai obținut Tudor Păun (clasa a XII-a, LMK), Alin Sava (clasa a IX-a, LER) și Radu Filipescu (clasa a X-a, LMK).

Medalii de bronz au primit Rareș Ștefan Macovei (clasa a IX-a, LMK), Lucian Isac (LER), David Bejenariu și Tudor Alexandru Brânză (clasa a X-a, LMK).

Aseară târziu s-au afișat rezultatele barajului pentru formarea lotului național de informatică, însă sunt șanse mici ca un elev vasluian să acceadă la fazele internaționale. Lotul Vasluiului este unul nou, fără experiență în participarea la Olimpiada Națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − one =