Olimpiada Națională de Muzică Instrumentală: Vasluienii, pe podium!

Costel Enea

Costel Enea a obținut premiul I, cu punctajul maxim, la Olimpiada Națională de Muzică Instrumentală, iar Bianca Fodor s-a întors cu o mențiune. Cei doi sunt elevii Școlii ”Vasile Alecsandri” Vaslui.

Elevii Costel Enea (clasa a VIII-a) și Bianca Maria Fodor (clasa a VI-a), de la Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri” Vaslui, s-au întors de la Baia Mare cu importante premii obținute la faza națională a Olimpiadei de Interpretare Muzicală, desfășurată în perioada 28-30 martie.

Costel Enea, elevul profesorului Iftimie Căuneac, a concurat la Clarinet, obținând premiul I, cu punctajul maxim.

Bianca Fodor

Bianca Maria Fodor, eleva profesorului Romeo Tălmaciu, a primit o mențiune la secțiunea Trompetă.

“Copiii au cântat extraordinar, au muncit mult și au concurat cât de bine au putut. Costel este extraordinar de talentat și sunt mulțumit că l-am putut ajuta și modela în așa fel încât să obțină o astfel de performanță. M-am bucurat mult că i-am putut da vestea colegului Romeo Tălmaciu, aflat încă sub control medical”, a declarat profesorul Iftimie Căuneac.

”Ambii elevi au cântat foarte bine. Bianca este puțin dezamăgită pentru că a avut neșansa ca la categoria ei să fie mulți concurenți foarte buni. Costel a fost în cea mai bună formă. Consider că ambele rezultate sunt remarcabile! M-am implicat cu drag, fără rezerve, pentru acești copii și pentru domnul Romeo Tălmaciu, care mi-a fost și mie profesor”, a completat Eduard Bîțu, profesor însoțitor.

Se pare că premiile de la Olimpiada Națională devin ceva uzual la Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri” Vaslui.

”Nu e simplu și nici ușor, dar atunci când întregul colectiv își face treaba, devine posibil. Au fost multe emoții și multă tensiune acumulată, dar a fost o nouă dovadă de colaborare în cel mai frumos mod posibil. Mulțumiri speciale profesoarei corepetitor Anei Maria Șnaider și colegilor Eduard Bîțu și Renata Fodor, care au însoțit elevii”, a menționat directoarea școlii, prof. Dorina Baban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =