Un nou transfer la Hușana

Cristian Dumitru și Alex Dumitru

Alex Cristian Dumitru, 27 de ani, de la AS Bradu Borca – Liga 4 Neamț, a semnat cu formația hușeană. Anunțul a fost făcut de Cristian Dumitru, antrenor secund la Hușana, într-un interviu consemnat de site-ul clubului, din care redăm textul care urmează.

– Tocmai ați terminat antrenamentul la sală cu copiii, viitorul Hușanei…

– Viitorul arată bine, avem 20 de copii la grupa 2008-2009, 16 la 2007 și 12 la 2010-2012, dar avem speranțe că, odată ce vom ieși “la iarbă”, numărul lor va crește, având deja solicitări în acest sens. Fără a crește copii, nu avem viitor fotbalistic la Huși.

– Să ne uităm puțin și spre trecut. De când sunteți antrenor la Huși?

– Este o poveste lungă. Totul a început când am ajuns ca fotbalist la Huși.

– Știm că sunteți născut la Craiova.

– Da, așa este. Am început fotbalul acolo, la Universitatea, la vârsta de 10 ani, activând din 1979 până în 1987, când am plecat în armată, la Huși. Mi-am reluat activitatea fotbalistică la Steaua Mecanică Huși și am continuat și după lăsarea la vatră, ianuarie 1989, până în 1993.

– Ce v-a determinat să rămâneți la Huși?

– Sincer, dragostea. M-am căsătorit la Huși în 1989 și, deși am avut oferte chiar de la Electroputere Craiova, care activa atunci pe prima scenă fotbalistică, am rămas aici. În 1993, am plecat la Vaslui, care avea nevoie de un fundaș central, post pe care m-am definit ca jucător, însă doar pentru un an.

– Care au fost momentele de vârf?

– Ar fi mai multe, dar cele mai frumoase au fost în șaisprezecimile Cupei României, trei partide de istorie în fotbalul vasluian: Mecanica Vaslui – FC Argeș (1-3) și două cu echipa din Huși, pe 26 februarie 1989, cu Flacăra Nimeni (3-4), și pe 1 martie 1992, cu Petrolul Ploiești (1-2). În perioada scursă până în 2005, când am agățat ghetele în cui, am jucat la Huși, echipa purtând de a lungul vremii diverse denumiri: 1994-2000 – Steaua Mecanică; 2000-2003 – Bicomplex; 2003-2005 – FCM.

– Sunteți ca o carte de istorie a fotbalului pe aceste meleaguri. Ce ați mai făcut apoi?

– Tot fotbal. M-am ocupat, ca delegat, de legitimări, organizare etc, iar din 2011 am luat calea antrenoratului, acești jucători de la echipa „mare” fiind și rodul muncii mele.

– Fiți mai explicit.

– Copiii aceștia au început cu mine fotbalul, iar imediat au venit în sprijin ceilalți respectabili antrenori, Cătălin Nicolau și Adrian Sârbu.

– Speranțe pentru promovare?

– Nu avem un astfel de obiectiv. Dorim să  formăm o echipă competitivă, care să crească. Vom promova noi și în Liga 3. Este țelul pentru 2019 sau 2020.

– Dar pentru aceasta este nevoie și de jucători cu experiență.

– Așa este. De altfel, vreau să anunț transferul unui jucător experimentat. Este vorba despre Dumitru Alex Cristian, de la AS Bradu Borca, Liga 4 Neamț. Este chiar fiul meu, care, pe 5 aprilie, împlinește 27 de ani.

– Vă urăm succes și ne vedem la stadion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 3 =