Vasluienii țin la tradiții

Târgul de Ouă Încondeiate, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în colaborare cu Silver Mall și Consiliul Județean, a adus laolaltă sute de vasluieni.

Timp de două zile, sute de vasluieni au admirat și au cumpărat produsele expuse de meșteri populari în cadrul Târgului de Ouă Încondeiate. Artiștii au venit atât cu tradiționalul ou încondeiat, cât și cu țesături lucrate cu migală, obiecte din lemn, împletituri din răchită și icoane.

O prezență permanentă la evenimentele Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) sunt Răzeșii de la Pogonești, care au ținut să ofere o parte din ospitalitatea satului vasluian. Organizatorii au venit și cu alte surprize în cadrul târgului: lansarea CD-ului “Măi soldate roșior”, care cuprinde cântece de cătănie din Fonoteca Arhivei de Folclor “Vasile Adăscăliței”.

”CD-ul reprezintă un gest de omagiere a Centenarului Marii Uniri, dar mai cu seamă a celor care au luptat și au căzut în Marele Război pentru întregirea țării”, a declarat Lucian Lefter, reprezentantul CJCPCT Vaslui.

Ultima zi a fost dedicată unui spectacol cu muzică veche, invitați fiind membrii formației” Trei Parale”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 3 =