Cântece psaltice la Episcopia Hușilor: Concert de Florii

În prezența episcopului Hușilor, PS Ignatie, și a numeroși credincioși, duminică, de Florii, la Catedrala Episcopală a avut loc un concert de muzică psaltică suținut de nou-înființatul grup „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”.

Un nou eveniment de marcă a avut loc duminică, 1 aprilie, de la ora 18, la Catedrala Episcopală din Huși. În prezența episcopului Ignatie și a numeroși credincioși, grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”, alcătuit din tineri absolvenți ai Seminarului Teologic Huși și ai facultăților de teologie din Iași și București, a susținut concertul “Iată, Mirele vine!”.

“Grupul psaltic a fost înființat de scurt timp, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, având ca scop misionar promovarea frumuseții cântărilor psaltice”, se arată într-un comunicat al Episcopiei Hușilor.

Timp de o oră, artiștii au interpretat cântece specifice perioadei premergătoare Paștelui. La final, PS Ignatie le-a explicat celor prezenți semnificațiile profunde ale cântărilor intonate. Totodată, i-a sfătuit pe credincioși ca în Săptămâna Patimilor să privească mai mult în interiorul sufletului.

“Să dea Dumnezeu ca, în această săptămână, să fim cu Domnul cu adevărat și să nu ne fure nimic, niciun cântec de sirenă dintre cele ale lumii de astăzi. Ar fi tare bine ca, pe lângă postul pe care îl săvârșim, de bucate, spiritual duhovnicesc, să postim și mediatic. Încercați să fiți numai cu Domnul în această săptămână! Să vă întrebați înlăuntrul sufletului dumneavoastră: «Doamne, cu ce pot eu să-ți răsplătesc dragostea pe care tu ai pus-o pe cruce pentru noi? Ce pot să face eu, ca om, pentru dragostea pe care ne-o dăruiești?». Hristos ne iubește mai mult când nu merităm acest lucru, aceasta este dragostea adevărată”, a spus PS Ignatie.

Înaltul prelat a adăugat că, în duminica de Paște, la episcopie va avea loc o slujbă specială: “I-am rugat pe toți preoții din Huși să vină să slujim împreună slujba vecerniei, în cadrul căreia vom citi Evanghelia în mai multe limbi. Veniți la catedrală atunci, la orele 12 fix, nemțește, și nu mai târziu, românește, ca să ne bucurăm împreună de acea vecernie cu un specific aparte. Domnul să ne ajute! Iertați-mă!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + three =