Locul I la naționala de Interpretare Instrumentală!

Lucian Albu

Rezultat excelent obținut de un elev al Școlii de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad la faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală. Liviu Lucian Albu, care a concurat la secțiunea de flaut, s-a întors de la Baia Mare cu premiul I, reușind să obțină punctajul maxim.

 La finele săptămânii trecute (30-31 martie), s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală, județul Vaslui fiind reprezentat la Baia Mare, județul Maramureș, gazda competiției, de patru elevi, care și-au demonstrat talentul în fața unui juriu de specialitate.

Dintre cei doi elevi bârlădeni calificați, ambii de la Școala Gimnazială de Arte „N.N. Tonitza”, unul a reușit să impresioneze membrii juriului și a fost desemnat cel mai bun din țară la secțiunea la care a concurat. Este vorba despre Liviu Lucian Albu, elev în clasa a VII-a, care s-a dovedit a fi cel mai bun flautist. Grație pregătirii intense coordonate de profesoarele Camelia Andrei și Emilia Mocanu, el a obținut locul I, cu un total de 100 de puncte din tot atâtea posibile.

Tot de „N.N. Tonitza” a participat Alessia Banu, care a concurat la secțiunea de vioară. Ea este elevă în clasa a V-a și este îndrumată de profesorii Dorel Andrei și Emilia Mocanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + five =