Masă rotundă pe tema violenței asupra copiilor

În Sala Mare a Consiliului Județean (CJ), elevii din consiliile consultative ale copiilor (CCC) din cadrul World Vision România și cadrele didactice partenere au prezentat rezultatele celei mai ample campanii de informare cu privire la violența asupra copiilor, care a fost organizată în județ. Prezenți la întâlnire au fost Dumitru Buzatu, președintele CJ, și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

“Peste 1.200 de elevi din 13 comunități rurale din județ au fost informați cu privire la violența asupra copiilor. Ne-am dori ca profesorii să sprijine mai mult activitățile pe care noi, elevii, le propunem, întrucât contribuția lor este deosebit de importantă. În fiecare școală ar trebui să fie prezent un psiholog școlar care să consilieze elevii care au fost victime ale violenței, precum și agresorii. Diriginții, împreună cu psihologii școlari ar putea să cheme părinții copiilor cu un comportament problemă pentru discuții și consiliere”, a spus Denisa (13 ani), reprezentantă a CCC din comuna Todirești.

”Apelul vostru de a fi sprijiniți este foarte important deoarece trebuie să vedem fenomenul cât mai în profunzime și să le spunem tuturor care sunt dimensiunile acestui fenomen și care este pericolul general. Trebuie să conștientizăm și să luăm atitudine, dar probabil că nu este chiar suficient. Trebuie să intervină toată lumea, părinți, membri ai societății și instituții”, a declarat Dumitru Buzatu.

În paralel cu activitățile organizate de elevii din CCC World Vision, aproape 3.000 de copii cu vârste până la trei ani, părinții lor, preșcolari și elevi din clasele I-VIII din Todirești, Dumești, Rafaila, Ivănești, Zăpodeni, Laza și Poienești au participat la activități interactive organizate în unitățile de învățământ.

”Nu știm cât înțeleg părinții din ceea ce facem, nu știm dacă generația de părinți care încă mai crede că bătaia este ruptă din rai își reconsideră convingerile, nu știm dacă au înțeles că trebuie să spunem stop violenței, dar putem spera că elevul de astăzi, devenit adult, va îmbrățișa alte metode de educare a propriilor copii”, a menționat Ana-Maria Lefter, profesoară la Școala Dumești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + eighteen =