Peste 3.000 de copii înscriși la clasa pregătitoare: S-a încheiat “asediul” școlilor bune!

Dintre cele 3.771 de locuri disponibile la clasa pregătitoare, după prima etapă de înscriere, au fost acoperite 3.140, adică peste 83%.

În prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare, derulată între 5-26 martie, la nivelul județului Vaslui au fost depuse 3.154 de cereri, dintre care 3.140 au fost validate. Celelalte 14 vor fi rezolvate în etapa a doua.

Conform metodologiei, la clasa pregătitoare sunt obligatoriu înscriși copiii care până pe 31 august, inclusiv, împlinesc vârsta de șase ani, în timp ce copiii care împlinesc șase ani între 1 septembrie – 31 decembrie pot fi înscriși cu condiția să susțină un test de evaluare psihosomatică.

La unitățile de învățământ și pe site-urile acestora au fost afișate listele copiilor înmatriculați, informații privind numărul locurilor rămase libere și privind situația celor neînscriși după prima etapă.

Cea de-a doua etapă a înscrierilor în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019 este programată în intervalul 12-18 aprilie, în județ fiind disponibile 631 de locuri.

Între 24 aprilie – 4 mai, Inspectoratul Școlar Județean va soluționa toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 10 =