Albița zgârie Bucureștiul pe creier: Șeful ANAF a venit să ne numere gropile

Dezastrul din Vama Albița a fost observat pe viu de șeful ANAF, Ionuț Mișa, care a acceptat invitația prefectului Eduard-Andrei Popica de a vedea la fața locului situația infrastructurii rutiere din cel mai important punct de trecere de la granița de Est a Uniunii Europene.

Prefectul Eduard-Andrei Popica s-a întâlnit ieri cu șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuț Mișa. Cei doi au inspectat Vama Albița pentru a identifica variante de reabilitare a infrastructurii rutiere din cel mai mare punct de trecere de la granița de Est a Uniunii Europene.

”Infrastructura rutieră din punctul de trecere Albița este impracticabilă, plină de gropi. E urgent nevoie de găsirea unei soluții legale pentru a oferi condiții decente de trafic. Am trimis memorii la Ministerul Finanțelor încă din vara anului trecut și așteptăm o rezolvare. Într-o primă fază, a fost rezolvată problema infrastructurii informatice, fiind luată decizia de înlocuire a unităților de lucru, astfel încât să fie scurtați timpii de așteptare pentru efectuarea formalităților de frontieră. În ceea ce privește infrastructura rutieră, în cel mult o lună, vom afla în ce condiții vor începe lucrările de reabilitare. Vama Albița este cuprinsă într-un proiect cu fonduri europene și se așteaptă un răspuns de la Bruxelles dacă va fi sau nu acceptat la finanțare. În caz contrar, există soluția trecerii porțiunii de drum în administrarea Ministerului Transporturilor”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.

De la începutul anului, peste 360.000 de persoane și peste 22.000 de autovehicule au tranzitat Vama Albița.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − two =