Cicliștii bârlădeni, prestație bună la „Brevetul 200 km Iași”

Cei cinci cicliști din Bârlad care au luat parte, în weekend, la „Brevetul 200 km Iași” s-au numărat printre cei mai rapizi concurenți. Ei au parcurs traseul Iași – Răducăneni – Huși – Crasna – Vaslui – Grajduri – Iași cu mult sub timpul maxim permis.

Cea mai nouă ediție a competiției „Brevet 200 km Iași”, organizată de Asociația Club Sportiv „Piciu Team” Iași, cu sprijinul Asociației „Adevărații VeloPrieteni” România, sub egida Randonneurs România, a avut loc pe 31 martie. S-a adresat tuturor bicicliștilor, indiferent de nivelul de experiență și pregătire. Cei 200 de kilometri au trebuit parcurși pe șosea, pe traseul Iași – Răducăneni – Huși – Crasna – Vaslui – Grajduri – Iași, în cel mult 13 ore și jumătate.

La cursa de sâmbătă s-a înscris și “Alfa Club Ciclism” Bârlad, care a participat cu Iulian Istrate, Adrian Prisecaru, Ioan Stoian, Dinu Bunu și Sergiu Moraru, primii doi concurând și la ediția din 2017. Toți au reușit să pedaleze suficient de rapid încât să se încadreze în timpul limită permis și chiar să le rămână câteva ore. La final, s-au clasat în prima jumătate a clasamentului. Dintr-un total de 68 de cicliști, Adrian Prisecaru a ieșit pe locul trei (7 h 29 min), Iulian Istrate pe cinci (7 h 30 min), Dinu Bunu pe 18 (8 h 24 min), Ioan Stoian pe 25 (9 h 11 min), iar Sergiu Moraru pe 34 (10 h 14 min).

Iulian Istrate

„Am reușit să terminăm toți cinci «Brevetul 200 km Iași» și chiar am făcut o figură frumoasă. Când s-a dat startul, am plecat toți în pluton, iar după prima cățărare, s-a format un prim pluton în care ne aflam și eu și Adrian Prisecaru. După vreo 20 de kilometri, am reușit să «evadez» și să mă desprind de ceilalți, fiind primul la punctul de control din Huși, cu un avans de zece minute. Tot primul am fost și la punctul de control din Vaslui, însă, din cauza oboselii și a faptului că am pedalat singur circa trei sferturi din traseu, deci am ținut singur piept vântului, aproape de Iași am fost prins din urmă de Ionuț Roman, zis «Killer», unul dintre cei mai buni cicliști din zona Moldovei și nu numai. Am terminat cursa pe locul cinci, colegul Adrian Prisecaru pe locul trei, iar ceilalți trei au venit la circa o oră după noi, dar s-au încadrat în timp”, ne-a declarat Iulian Istrate.

„Brevetul 200 km Iași” nu este o competiție singulară, ci este urmată de alte ture de anduranță, respectiv 300 de km (pe 28 aprilie), 400 de km (26 mai), 600 de km (23 iunie) și 1.000 de km, toate fiind organizate sub patronajul Audax Club Parisien, din Franța.

Până atunci însă, cicliștii bârlădeni vor pedala în cadrul unui concurs de mountain bike, adică pe teren accidentat, însă mult mai aproape de casă. Competiția se numește „Gârboavele XC” și se desfășoară în pădurea Gârboavele, aflată la câțiva kilometri de Galați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 9 =