Polițiștii vasluieni, alături de elevi la „Școala Altfel”

La Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui și la Poliția municipiului Bârlad au sosit în vizită elevi dornici să cunoască mai multe despre profesia de polițist. Activitățile s-au desfășurat cu ocazia cunoscutului program derulat de Ministerul Educației Naționale „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Au participat elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” și „Mihail Sadoveanu” – Vaslui, Școala Gimnazială ” Manolache Costache Epureanu” Bârlad și Școala Generală Bogdana. Programul le-a oferit oamenilor legii prilejul să adreseze sfaturi și îndrumări și să-și promoveze profesia.

Cadrele Serviciului pentru Acțiuni Speciale au prezentat armamentul și logistica pe care o utilizează în desfășurarea misiunilor, în timp ce polițiștii de la Serviciul Criminalistic le-au arătat elevilor aparatura folosită pentru identificarea urmelor papilare și modalitățile de culegere a probelor de la fața locului. De asemenea, polițiștii rutieri le-au explicat cât de importantă este o atitudine responsabilă în trafic.

Nu a lipsit câinele Rico, care a încântat copiii cu o intervenție demonstrativă.

Elevii s-au arătat fascinați de complexitatea meseriei de polițist, de tehnica utilizată și de modalitățile de intervenție pentru păstrarea siguranței în comunitate, mulți dintre ei declarându-se hotărâți să aleagă această profesie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + seven =