Au mai rămas trei zile: Ne pregătim de Paște!

A mai rămas puțin timp până la prima zi a sărbătorilor pascale, respectiv duminică, 8 aprilie. Centrele comerciale se bat în oferte de iepurași, ouă colorate și alte decorațiuni pentru sărbători. Cei mai mulți dintre vasluieni își vor petrece acasă minivacanța din perioada 6-9 aprilie, chiar dacă agențiile de turism au lansat o sumedenie de promoții.

Miroase puternic a Paște în magazinele din Vaslui! De fapt, încă de luna trecută, atmosfera de sărbători s-a făcut simțită în supermarketuri, care au amenajat raioane întregi. Găsim aici iepurași, ouă colorate, suporturi de lumânări, ornamente, șervețele, tacâmuri colorate, îngerași și alte figurine care pot împodobi mesele festive.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele, pornind de la câțiva lei pentru un iepuraș și ajungând la peste 150 de lei pentru ornamente mai sofisticate.

”Strategia noastră e aceea de a le oferi clienților ocazia să-și cumpere decorațiunile în mai multe tranșe pentru că unii nu sunt dispuși să cheltuie sume mari chiar înainte de sărbători sau nu au această posibilitate”, a afirmat o angajată dintr-un mare centru comercial.

Sărăcia ne ține acasă

Agențiile de turism au venit cu diferite oferte pentru petrecerea sărbătorilor pascale, cei care și-au făcut rezervări din timp beneficiind de reduceri.

„Cei care s-au prezentat la noi până la 1 martie au primit un discount de 20%. Avem un hotel de excepție la trei stele, o locație în care noi organizăm de cinci-șase ani evenimente. Aici, cu tot cu transport, patru zile costă circa 200 de euro de persoană. E cel mai ieftin Paște din țară!”, a declarat reprezentantul unei agenții de turism.

Cu toate acestea, sânul generos al familiei rămâne locația cea mai potrivită pentru vasluieni.

„Cui nu i-ar plăcea să meargă într-o zonă frumoasă de sărbători, dar de unde bani? Noi, cu chiu cu vai, o ducem de pe o zi pe alta. Cum să mai facem rost și de bani de vacanță? Doar în visele noastre! Eu, una, m-am consolat. De fapt, la 50 de ani, nici nu aș avea altceva de făcut. Sper să vină vremuri mai bune măcar pentru copiii mei. Să nu fie și ei, săracii, nevoiți să ducă amarul ca mine”, ne-a spus o vasluiancă.

Anual, doar 100-150 de vasluieni petrec Paștele în diferite hoteluri și pensiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 19 =