Elevă de nota… 100!

Diana Trofim

Diana Trofim, eleva Liceului ”Ion Mincu” Vaslui, a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Rusă.

Continuând o frumoasă și benefică tradiție, Liceul Tehnologic ”Ion Mincu” din Vaslui este frecventat de elevi proveniți din Republica Moldova care au un nivel foarte bun de pregătire, sunt caracterizați prin seriozitate și animați de dorința de afirmare în plan școlar și profesional.

Un asemenea exemplu este Diana Trofim, de la clasa a XII-a H, profil științe sociale, participantă la olimpiada de limba rusă modernă, care a parcurs cu succes toate fazele preliminare, calificându-se la etapa națională, unde a obținut premiul I, cu 100 de puncte. Rezultatul este cu atât mai important, cu cât este obținut la prima participare a elevei la această competiție.

Olimpiada Națională de Limba Rusă modernă s-a desfășurat la Sighetul Marmației, în perioada 30 martie – 3 aprilie. A constat în două probe – scris și oral, în urma căruia Diana Trofim a obținut cel mai bun punctaj. Probele nu au fost strict de limba rusă, fiind nevoie și de traduceri adecvate ale unor texte.

Obținerea locului I îi asigură elevei de la “Mincu” admiterea fără examen în învățământul superior de stat și împlinirea unui vis declarat: ”Intenționez să urmez cursurile Facultății de Litere, specializarea rusă-germană, și să lucrez în domeniul relațiilor internaționale. Nu știu dacă voi rămâne în România după obținerea licenței, pentru că locul din care vin are o mai mare nevoie de oameni pregătiți care să facă legătura cu Europa. Mulțumesc școlii românești, în general, și acestui liceu, în special, pentru condițiile create și pentru căldura și grija cu care am fost înconjurată, ceea ce a făcut să simt mai puțin depărtarea față de casă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 20 =