Opt bârlădeni participă la Campionatul European de Rugby

Opt rugbiști U20 din Bârlad au fost selecționați în naționala României care a plecat, ieri, la Campionatul European din Portugalia.

 Patru rugbiști legitimați la Rugby Club Bârlad au fost incluși în lotul naționalei de juniori U20 care s-a deplasat, ieri, în Portugalia, la Coimbra, în vederea participării la Campionatul European. Este vorba despre Robert Murariu (linia a III-a), Vlad Leica (mijlocaș la deschidere), Răzvan Belehuz (linia a III-a) și Alexandru Crăciun (fundaș), antrenați de profesorul Ioan Harnagea.

Alți patru bârlădeni convocați la lotul de 27 activează în prezent la cluburi din SuperLigă: Vlad Vișan (linia a II-a, CSM Știința Baia Mare), Codrin Bercu (centru, CSM București), Cosmin Iliuță (centru, CSM București) și Ștefan Iancu (linia a II-a, CSM București).

Primul meci al selecționatei României va avea loc duminică, 8 aprilie (de la ora 12.50, ora României), împotriva Olandei.

„La Campionatul European dorim să câștigăm toate meciurile. Dincolo însă de acest lucru, este important să le dăm jucătorilor șansa de a se dezvolta, de a aduna experiență la o competiție de nivel internațional. Ne-am antrenat foarte bine, ceea ce mă face optimist. În acest moment, cel mai important pentru noi este primul meci, cu Olanda”, a declarat Fergus Pringle, antrenorul României U20.

România face parte din aceeași grupă cu Portugalia, Spania, Rusia, Olanda, Polonia, Portugalia 2 și Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × four =