PES Vaslui, la celebrarea a 125 de ani de social-democrație

PES Activists România a organizat evenimentul „125 de ani de social-democrație la 100 de ani de la Marea Unire“, care a avut loc, concomitent, la București, Alba Iulia și Chișinău.

La reuniunea care a marcat aniversarea a 125 de ani de la fondarea primului partid social-democrat din România, au participat 1.000 de militanți ai PES Activists România, precum și numeroși invitați, printre care senatoarea de Vaslui Gabriela Crețu, Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Janina Sitaru, secretar general PES Activists, Constantin Buchet, de la Institutul Social Democrat ”Ovidiu Șincai”.

„Ne bucură să constatăm că stânga românească rămâne puternic atașată valorilor sale și puternic reprezentată în familia politică europeană. Social-democrația reprezintă un curent politic cu o reală istorie în România, cu personalități care au contribuit la făurirea Marii Uniri, s-au opus regimului comunist și au sprijinit integrarea României în NATO și Uniunea Europeană“, a declarat președintele PES Activists România, Victor Negrescu.

De la București au fost coordonate momentele de interacțiune cu militanții reuniți la Alba Iulia și Chișinău, iar pe agenda evenimentului s-au aflat și două ateliere tematice: „Ce înseamnă să fii social-democrat?“ și „Cum vedeți viitorul social-democrației românești?“.

Delegația PES Activists Vaslui, alcătuită din opt membri, printre care Remus Mustățea, președinte, Alexandru Barbu, secretarul organizației județene, și Costel Zara, președintele Tineretului Social Democrat Bârlad, a participat la evenimentul organizat în Chișinău.

”După desfășurarea primei părți, cu intervenții din cele trei locații, au urmat atelierele tematice, unde am avut ocazia să prezentăm invitaților din Republica Moldova ce înseamnă social-democrația și cum vedem viitorul stângii în România”, ne-a declarat Remus Mustățea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 10 =