Primăria Bârlad, iar în căutare de purtător de cuvânt

După ce, în martie și noiembrie 2017 și în februarie 2018, Primăria Bârlad a organizat concurs pentru un al doilea purtător de cuvânt, fără însă a fi angajat cineva, zilele trecute a scos din nou postul “la mezat”.

 Constantin Nițuc, actualul purtător de cuvânt al Primăriei Bârlad sau, conform pompoasei titulaturi oficiale, șeful Biroului Presă, Relații cu Publicul și Relații cu Instituțiile de Învățământ, Cultură, Sănătate și Sport, se află iar în căutarea unui subaltern. Pentru că postul pe care îl ocupă implică nu doar oferirea de informații către mass-media, ci sunt și alte atribuții de serviciu, primăria a scos din nou la concurs cea de-a doua funcție de purtător de cuvânt, adică de consilier clasa I, grad profesional principal.

De fapt, și în cursul lunii martie 2017 s-a organizat un concurs, însă cum condițiile au fost extrem de restrictive (se puteau înscrie numai absolvenții Facultății de Jurnalism cu o vechime de cel puțin cinci ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției), s-a înscris un singur candidat, care însă nu s-a prezentat la proba scrisă.

Un al doilea concurs a fost organizat în noiembrie, condițiile specifice fiind mai la îndemâna aspiranților. Deși s-au înscris trei candidate, doar dosarele a două dintre ele au fost validate. La proba scrisă însă, una nu s-a prezentat, iar cealaltă a fost respinsă.

Și în februarie a.c. a fost organizat un concurs, însă, deși a existat un candidat cu dosarul validat, acesta nu a promovat proba scrisă.

Ieri, a fost publicat anunțul pentru organizarea unui nou concurs. Doritorii trebuie să fie absolvenți ai studiilor universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, și să aibă o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice de minimum cinci ani. Asta pe lângă condițiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcționarilor publici (r2), cu modificările și completările ulterioare.

Proba scrisă va avea loc pe 7 mai, de la ora 10, la Primăria Bârlad, urmând ca interviul să fie programat în cel mult cinci zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + 16 =