Toată lumea a semnat contractul de servicii medicale pe aprilie

Mihaela Chitariu

2 aprilie a fost ultima zi în care funizorii de servicii medicale s-au putut prezenta la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui pentru a semna actele adiționale la contractul actual, pe baza cărora le va fi finanțată activitatea în luna curentă.

“La CJAS Vaslui s-au prezentat 100% dintre furnizori, care au semnat 402 acte adiționale pentru toate domeniile de asistență medicală. Au fost mai puțini cu trei față de luna martie, respectivii solicitând încetarea contractelor cu acordul părților (un medic de familie din Vaslui, un laborator de analize din Bârlad și un furnizor de servicii de recuperare din Bârlad)”, a declarat Mihaela Chitariu, directoarea CJAS Vaslui.

În privința bugetului alocat pentru perioada rămasă până la finele anului, sumele propuse sunt, ca în toți anii, insuficiente pentru farmacii și spitale, așteptându-se rectificări.

“Furnizorii transmit până la 11 aprilie, în format electronic, documentele obligatorii pentru contractare, după 15 aprilie derulându-se calendarul negocierilor, astfel încât la 1 mai să intre în vigoare viitorul contract”, a mai spus șefa CJAS Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + nineteen =