Bârlădenii, invitați la „Pianul călător”

Miercurea viitoare, bârlădenii vor avea ocazia să se delecteze din nou cu muzica pianistului de talie mondială Horia Mihail, care va concerta în cadrul turneului internațional „Pianul călător”.

 Pe 18 aprilie, începând cu ora 19, Pavilionul Muzeal „Marcel Guguianu” Bârlad va găzdui un nou recital de excepție susținut de renumitul pianist Horia Mihail. Pentru al cincilea an, artistul va concerta în cadrul proiectului „Pianul călător”, inițiat de Radio România Cultural în urmă cu opt ani. În 2018, Anul Centenarului, turneul se intitulează „Pianul călător – 8. România – 100. Turneu Extraordinar «Best Of»” și a început pe 9 aprilie, la Arad, urmând să se încheie pe 8 mai, la Bistrița. Timp de o lună, marele instrumentist va susține recitaluri în 17 orașe din țară.

Pentru că ediția din 2018 a proiectului marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Horia Mihail a pregătit o serie de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann și George Enescu.

“Horia Mihail și prietenul său, Pianul Călător, ne invită să ascultăm sau să reascultăm celebra sonată «Alla turca» de Mozart, inclusă în turneul «100% Mozart» din 2014, la fel de celebra «Sonata lunii» de Beethoven, din turneul anului 2013, dar și o lucrare pe care nu a mai prezentat-o în acest context, «Kinderszenen» de Schumann. În final, surpriza vine cu «Rapsodia Română nr. 1», în transcripția pentru pian a lui George Enescu însuși”, se arată pe site-ul dedicat turneului național.

La Bârlad, manifestarea este organizată ca de obicei de Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + ten =