Cu gândul la medalii

Cei 11 sportivi ai CS ”Liga de Est” Vaslui speră să obțină noi succese la Campionatul European de taekwon-do ITF, care începe astăzi la Maribor, Slovenia.

Sportivii de la CS ”Liga de Est” debutează astăzi la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori și Seniori, de la Maribor – Slovenia. Cei 11 reprezentanți ai Vasluiului, patru juniori și șapte seniori, vor participa atât la probe individuale (tull, luptă, tehnici speciale, spargeri forță, luptă tradițională), cât și cu echipa.

”Cel mai frumos moment pe care îl trăiesc este atunci când sunt lângă sportivii clubului pe podiumul de premiere și când se intonează imnul României”, a declarat Mihai Hondru, președintele CS ”Liga de Est” Vaslui, care este antrenor la lotul național, el ocupând și funcția de secretar general al Federației Române de Taekwon-do ITF.

La precedentele Europene, desfășurate în 2017 la Sofia, România a ocupat locul III, câștigând 25 de medalii: opt de aur, șase de argint și 11 de bronz. Vasluianca Adelina Alicia Mihai, de la “Liga de Est”, a fost desemnată cea mai bună sportivă, cu două medalii de aur și una de argint. Un alt performer al “Ligii de Est”, Marcel Miron, a stabilit un record, obținând la Sofia cel de-al zecea titlu de campion european!

Mai mult, echipa de junioare a României a fost desemnată cea mai bună din Europa, iar cea de juniori (feminin și masculin impreună)  a câștigat locul 1 pe națiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =