Salbă de premii la fizică

Andrei Bordeianu

Lotul județean s-a întors cu rezultate remarcabile de la Olimpiada Națională de Fizică, desfășurată la Breaza, județul Prahova. Dintre cei 13 elevi vasluieni, opt au obținut premii, respectiv: două mențiuni MEN, două medalii de argint, trei de bronz și trei diplome de onoare.

Cel mai bun rezultat îi aparține lui Andrei Bordeianu, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK), pregătit de profesorul Cătălin Ignat, care s-a clasat pe locul 8 la clasa a XI-a, primind mențiunea MEN și medalia de argint. El a obținut apoi un punctaj bun la proba de baraj, drept pentru care a fost cooptat în lotul național lărgit.

Norina-Ștefania Alexandru, de la Școala ”Alexandra Nechita” Vaslui, a obținut cea de-a doua mențiune MEN și medalia de argint. Ea este pregătită de profesoara Dyana Cruceanu.

Bronz au primit Cristian Ionuț Toma, de la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui, pregătit de profesoara Daniela Nane, Alexandru Cristea, de la Colegiul ”Cuza Vodă” Huși, pregătit de profesorul Cristinel Popa, și Cătălin Stoian, de la Colegiul “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, avându-l ca profesor îndrumător pe Cătălin Angheluță.

Diplome de onoare au obținut Alexandru Gabriel Aliciuc (LMK, prof. Cătălin Ignat), George Cosma (“Codreanu”, prof. Aurica Ecaterina Angheluță) și Răzvan-Gabriel Diaconu (Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui, prof. Pavelina Tăune).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 4 =