Concert extraordinar organizat de primărie la Curțile Domnești: “Iubesc Vasluiul, vă iubesc pe dumneavoastră!”

Paula Seling, preotul Marius Ciprian Pop și Corala “Fantasia” au oferit un concert de excepție cu ocazia sfintelor sărbători pascale. Peste o mie de vasluieni au asistat la eveniment, unul de o sensibilitate aparte. ”Emoțiile sunt prea mari pentru mine, după momentele magnifice care s-au desfășurat pe scenă. În această seară, cuvântul magic, îndreptat către Hristos, rugăciunea și cântul să vă umple sufletele de bucurie”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Primăria Vaslui a continuat tradiția și le-a oferit locuitorilor municipiului reședință un moment memorabil. Vremea frumoasă a făcut ca la concertul pascal să se adune peste o mie de oameni, dornici de un spectacol de calitate.

Unele dintre cele mai încântătoare prezențe scenice, Paula Seling, preotul Marius Ciprian Pop și Corala “Fantasia”, coordonată de profesorul Vasile Negură, au inundat vechea cetate de suflet a lui Ștefan cel Mare cu sunete măiestre, parcă aruncate de îngeri, oferind un tablou incredibil, într-un peisaj mirific, precum cel al Curților Domnești. Amfitrionii au uns sufletele celor prezenți, dând viață unor elemente tradiționale prin cele mai înduioșătoare piese din repertoriul muzical religios. Din peisaj nu a lipsit profesorul Sorin Popoiu, meșterul slovelor, care a întregit prin vorbe bine alese frumusețea evenimentului.

”Dincolo de dăruirea jertfelnică, regăsită în dragostea voastră, izvorâtă din mormântul cel plin de viață, Domnul Hristos ne răsplătește cu câte un Dar, iar Darul acela poate căpăta diferite forme. Astăzi, aici, la Vaslui, în cetatea de suflet a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Dumnezeu a dat un Dar, cel al întâlnirii dintre mine și dumneavoastră pe calea cântecului. Mulțumim Cerului pentru că a îngăduit să venim și să ne hrănim din frumusețea dumneavoastră sufletească. Mulțumim autorităților, care ne-au primit atât de frumos. Nu în ultimul rând, mulțumim acestor copii de la «Fantasia», care au depus mărturie cu privire la dragostea față de Hristos”, a spus preotul Marius Ciprian Pop.

”Emoțiile sunt prea mari pentru mine, după momentele magnifice care s-au desfășurat pe scenă. Iubesc Vasluiul, vă iubesc pe dumneavoastră! Iubesc toate ținuturile din Vaslui, dar parcă mai presus de orice iubesc această zonă, Curtea Domnească, unde s-a creat istorie. Aici se întâmplă lucruri minunate. În această seară, cuvântul magic, îndreptat către Hristos, rugăciunea și cântul să vă umple sufletele de bucurie. Le mulțumim invitaților noștri și îi rugăm să ducă mai departe mesajul vasluienilor”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Paula Seling a rămas impresionată de primirea oferită de publicul din Vaslui, invitând toți românii să viziteze acest oraș încărcat de istorie: ”Azi a fost o zi binecuvântată, am cântat în fața unui public extraordinar, în fața Bisericii «Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul» din Vaslui, datorită domnului primar Vasile Pavăl și a gazdei noastre, părintele Constantin Mogoș și întreaga echipă. Dacă aveți drum prin Vaslui, vă recomand să treceți și pe la Curtea Domnească, veți fi profund impresionați! Dar întreg orașul este o minunăție! Cine vine o dată sigur revine! Mulțumesc, totodată, părintelui Marius Ciprian Pop, pentru onoarea de a cânta împreună, mulțumesc corului «Fantasia», o bucurie. Ce bucurie!”.

Concertul s-a încheiat în aplauzele spectatorilor, care au cântat împreună cu artiștii tradiționalul ”Hristos a Înviat!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + twelve =