Geografia, punctul forte al „codreniștilor”

Toți cei patru „codreniști” care au reprezentat județul la etapa națională a olimpiadei de geografie s-au întors de la Brăila cu diverse premii. Este vorba despre elevi care învață la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad.

Astfel, Valentin Funaru (clasa a XII-a), îndrumat de prof. Cristina Oprea, s-a dovedit a fi cel mai bun din țară din anul său de studiu, reușind să obțină premiul I. În plus, i-a fost oferită o diplomă de consecvență întrucât a participat pentru a cincea oară la etapa națională.

Ștefan Adrian Mihai (clasa a X-a), îndrumat de prof. Veronica Silvestru, și Elena Șușnea (clasa a XI-a), pregătită de prof. Cristina Oprea, s-au clasat pe locul patru, astfel că au primit câte o mențiune din partea Ministerului Educației.

Nu în ultimul rând, Tudor-Gabriel Pascaru (clasa a X-a), coordonat de prof. Veronica Silvestru, a obținut premiul special al Societății de Geografie din România.

Faza națională a acestei olimpiade s-a desfășurat între 1-6 aprilie, la Brăila. Județul Vaslui a fost reprezentat de șapte elevi, dintre care patru din Bârlad, doi din Vaslui și unul din Negrești. Ambii vasluieni învață la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”: Robert-Ionuț Rășcanu (clasa a IX-a, prof Mirela Bulgaru), distins cu mențiunea Ministerului Educației, și Beatrice-Georgiana Ilașcu (clasa a VIII-a, prof. Lucica Carp), distinsă cu premiul special al Societății de Geografie din România. Negreștiul a fost reprezentat de Anca-Maria Marcu (clasa a XI-a), de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga”, îndrumată de prof. Lenuța Vasiliu. Ea a primit o diplomă de participare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × three =