“Sănătate pentru toți”

Mihaela Vlada

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății, organizează în perioada 7-14 aprilie activități de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța atingerii Acoperirii Universale cu Servicii de Sănătate (Universal Health Coverage – UHC).

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ jumătate din populația lumii nu are acces la servicii esențiale de sănătate. De asemenea, aproximativ 800 de milioane de persoane (12% din populația lumii) plătesc cel puțin 10% din veniturile gospodăriei pentru serviciile de sănătate de care beneficiază, iar 100 de milioane de persoane sunt împinse la ”sărăcie extremă” în urma cheltuielilor cu serviciile de sănătate.

“Deși indicatorii de monitorizare a progresului în atingerea UHC la nivel național ne situează la nivelul sau chiar deasupra mediei europene, recomandăm susținerea eforturilor pentru continuarea progresului, precum și îmbunătățirea proceselor de monitorizare a acestui progres. Cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Sănătății 2018, promovăm sloganul «Sănătate pentru toți!» și materialele informative propuse de Organizația Mondială a Sănătății. Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel național a acestei campanii”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directoarea DSP Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + three =