Șapte cicliști din Bârlad, la Mountain Bike „Gârboavele XC”

Iulian Istrate, Florin Rusu si Adrian Prisecaru

Cea de-a opta ediție a competiției „Gârboavele XC”, organizată de Asociația Sportivă Clubul de Ciclism Galați, se va desfășura pe 14 aprilie, începând cu ora 11. Concursul se adresează bicicliștilor care pedalează pe teren accidentat (mountain bike), indiferent de nivelul de experiență și pregătire (amatori și avansați), și se va desfășura pe toate categoriile de vârstă, sub motto-ul „Ieși din tufiș și vino să pedalezi la Gârboavele XC”.

Alfa Club Ciclism Bârlad și-a înscris șapte membri, respectiv Iulian Istrate (categoria 30-39 de ani), Adrian Prisecaru (30-39 de ani), Florin Rusu (30-39 de ani), Cornel Negruț (30-39 de ani), Dinu Bunu (40-49 de ani), Viorel Pata (peste 50 de ani) și Ioan Stoian (peste 50 de ani), primii trei concurând și la ediția din 2017. Potrivit organizatorilor, competiția se va desfășura în pădurea Gârboavele, aflată la câțiva kilometri de Galați, amatorii urmând să parcurgă trei ture (fiecare de circa 11,5 km), iar avansații cinci ture. Traseul ales este destul de tehnic, cu urcări abrupte și solicitante și coborâri în viteză, cu o diferență de nivel de aproximativ 200 de metri.

„Acest concurs de lângă Galați se va desfășura pe o distanță considerabil mai mică decât la competiția «Brevet 200 km Iași», însă pentru că vorbim de mountain bike, nu contează distanța, ci caracteristicile traseului. Va trebui să pedalăm pe poteci de pădure, vom trece peste mici pârâiașe și rădăcini de copaci și vom întâlni tot felul de obstacole în cale, dar asta e frumusețea mountain bike. Să fiu sincer, îmi place mai mult acest sport decât ciclismul pe șosea, atât pentru că mi se pare mai sănătos întrucât am ocazia să respir aer curat, cât și pentru că ne pune mintea la contribuție atunci când întâlnim obstacole și trebuie să decidem într-o fracțiune de secundă cum să le abordăm”, ne-a declarat Iulian Istrate.

Potrivit organizatorilor, primii trei finaliști de la fiecare categorie de vârstă vor primi o diplomă, o medalie și bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =