Mai sunt 664 de locuri vacante: A doua “strigare” la clasa pregătitoare!

În perioada 12-18 aprilie se va derula cea de-a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare. În județul Vaslui mai sunt 631 de locuri libere la învățământul tradițional, în 220 de unități școlare. Se adaugă 20 de locuri la step-by-step și alte 13 la învățământul special.

În județul nostru, în urma primei etape de înscriere la clasa pregătitoare, multe unități nu au reușit să-și ocupe toate locurile. Este vorba despre 220 de școli. În municipiul Vaslui mai sunt locuri libere doar la școlile din suburbiile Brodoc (două), Bahnari (unul) și Viișoara (unul).

Sunt însă multe unități care nu-și pot realiza clasele. De exemplu, la Școala ”Iorgu Radu” Bârlad au fost aprobate 75 de locuri la clasa pregătitoare și s-au înscris doar 34 de elevi, iar la ”Stroe Belloescu” Bârlad mai sunt libere 32 de locuri dintre cele 50 aprobate.

În total, la nivel județean mai sunt de ocupat 631 de locuri. Evident, la școlile la care nu se vor realiza clasele se vor desființa și posturile didactice aferente.

În ceea ce privește programul step-by-step (elevii învață să lucreze pe grupuri și au un orar prelungit, în sensul că își fac și temele pentru a doua zi, sub îndrumarea unui cadru didactic), mai sunt libere 19 locuri la Școala ”Manolache Costache Epureanu” Bârlad și unul la Școala ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad.

Conform metodologiei de înscriere, în cea de-a doua etapă vor depune cereri părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ sau nu au participat în prima etapă. Cererile se depun la secretariatele unităților școlare în perioada 12-18 aprilie. Pe 23 aprilie, se vor afișa listele finale cu copiii înscriși la clasa pregătitoare. În perioada 24 aprilie – 4 mai, Inspectoratul Școlar Județean se va ocupa de rezolvarea altor situații legate de înscrierea la clasa pregătitoare.

Un răspuns pentru: Mai sunt 664 de locuri vacante: A doua “strigare” la clasa pregătitoare!

  1. gina says:

    Daca aveti copii cu handicap fugiti de scoala nr.9 Barlad. Aici nu exista personal calificat, copiii sunt batuti, marginalizati si alungati din scoala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 6 =