Peste 70 de legumicultori în Programul “Tomata”

Pentru primul ciclu al Programului Tomata 2018, peste 70 de vasluieni și-au depus documentele la Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ). Mulți legumicultori au plantat deja răsadurile în solarii.

“La programul de tomate timpurii s-au înscris până în prezent 76 de legumicultori, cu zece mai mulți față de aceeași perioadă a anului precedent. Până la această dată, s-au făcut verificări în teren și s-au întocmit fișe privind înființarea culturii pentru un număr de 20 beneficiari. Din discuțiile purtate cu legumicultorii din zona Hușilor a rezultat că preconizează ca la jumatea lunii mai să iasă cu roșii pe piață”, a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru tomate, în valoare de 3.000 de euro, beneficiarii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 de metri pătrați, să obțină o producție de minimum 2.000 de kilograme la 1.000 de metri pătrați, să fie înregistrați în Registrul agricol deschis la primării, să facă dovada producției realizate și să valorifice tomatele în perioadele ianuarie-mai și noiembrie – 20 decembrie inclusiv.

Anul trecut, pentru ambele cicluri, în județul Vaslui au fost înregistrați 66 de legumicultori, iar la plată – 48.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 1 =