“Îmi doresc să fac performanță acasă!”

Alex Dumitru și tatăl său, Cristian Dumitru

Alex Dumitru, un fotbalist de 27 de ani născut la Huși, este noua achiziție a AS Hușana. El a acordat un interviu pentru site-ul echipei, în care a vorbit despre experința sa și despre planurile pe care le are alături de noua sa echipă.

– Cum a venit hotărârea de a juca la Huși?

– Mi-am dorit și m-am gândit de ceva vreme la această propunere venită prin intermediul lui Costel (Costel Bâicu, reprezentant AS Hușana – n.r.). Am reușit, de comun acord, să închei conturile cu AS Bradu Borca, fosta mea echipă, și să mă prezint la antrenamente și joc la Hușana.

– Ne bucurăm să vedem că experiența a contat și ai obținut chiar titularizarea pe postul de fundaș central la meciul disputat la Fălciu, cu Juventus. Spune-ne câte ceva despre trecutul tău fotbalistic.

– Decizia de titularizare a fost a antrenorilor și le mulțumesc pentru încredere. Despre experiența mea… Am început fotbalul într-un cadru organizat, la vârsta de nouă ani, la Huși, avându-i ca antrenori pe Cornel Ungureanu, Cătălin Nicolau și pe tata (Cristian Dumitru, antrenor secund AS Hușana Huși).

– Cât ai jucat la Huși?

– Până în anul 2012, deși în 2010 am plecat la facultate, la Iași. Mi-au rămas în memorie partidele disputate în acest răstimp la seniori, cu echipa Hușului, când aveam doar 14-15 ani. Apoi, fiind la Iași, la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, am început să joc pentru o echipă din județ, CS Tomești, în Liga 4 Iași, și mai apoi la AS Bradu Borca, de unde am revenit la Huși.

– Cum ai găsit noul proiect al fotbalului hușean?

– Având în vedere momentul despărțirii (lipsa fondurilor pentru fotbal), văd că s-au găsit oameni – felicitări lor! – care să investească. Mă bucur că s-a plecat de la copii, aceștia putând să se dezvolte armonios și aș adăuga chiar educarea în spirit civic pentru că sportul înseamnă și dezvoltare mentală.

– Ce te motivează în acest moment?

– În primul rând, dorința de a face performanță acasă! Consider că s-a renunțat prea ușor în trecut, când se reușise promovarea și echipa avea valoare. În al doilea rând, vreau să ofer din experiența mea copiilor, să ne unim ca echipă, ca o familie, și în acest sens aș dori o mai mare dăruire din partea lor, să fie mai curajoși.

– Ai făcut referire la performanță…

– Performanța înseamnă promovare în Liga 3.

– Crezi că se poate?

– Da. Cred că este posibil ca, în unu-doi ani, să ajungem acolo. Între timp, dezvoltarea fizică a “copiilor” care acum joacă la echipa mare le va oferi un alt grad de exprimare în teren, adăugând aici și experiența acumulată în meciuri.

– Un mesaj pentru suporterii Hușanei?

– Vreau să le mulțumesc celor care sunt mereu alături de echipă! Să vină în număr cât mai mare la meciuri, acest lucru fiind foarte important pentru moralul copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + one =