Succese bârlădene la naționalele de Tehnologii

Cinci dintre cei opt elevi din Bârlad care au reprezentat județul la faza națională a olimpiadelor pentru disciplinele din aria curriculară Tehnologii s-au întors acasă cu premii și mențiuni.

 În prima săptămână din aprilie, câteva localități din diferite județe au găzduit faza națională a olimpiadelor pentru disciplinele din aria curriculară Tehnologii. Bârladul a trimis opt liceeni, care au obținut noi succese.

Vasile Burghelea (clasa a XII-a, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”), coordonat de profesoarele Mihaela Curelaru, Mihaela Enache și Tatiana Cucoș, a obținut premiul III la Industrie textilă și pielărie, iar Maria Silvia Costea, de la același liceu, pregătită de profesorii Anca Maria Doca, Alexandru Gociu și Lenuța Blejan, a luat o mențiune la Turism și alimentație, calificarea profesională Bucătar.

Tot premiul III l-a obținut Andreea-Adina Gîbu (clasa a XII-a), pregătită de profesoara Olguța Mocanu. Ea învață la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și a participat la Turism și alimentație.

Nu în ultimul rând, doi elevi de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” au revenit cu câte o mențiune. Este vorba despre Marta Tei (clasa a XI-a), coordonată de profesorii Gabriela Bujoreanu, Teodora Ibănescu, Cristina Negru și Costeluș Aghion, care a concurat la Industrie textilă și pielărie, și Iustin Gabriel Daniluc (învățământul profesional), pregătit de profesorii Anița Crăciun și Octav Bănceanu, care a participat la Mecanică – calificarea profesională Mecanic auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + ten =