Sute de credincioși la hramul mănăstirii Bujoreni

Vineri, de Izvorul Tămăduirii, curtea mănăstirii Bujoreni a fost plină ochi de credincioși. Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Ignatie, episcopul Hușilor, care l-a hirotonit preot pe preacuviosul ierodiacon Ioachim.

Vineri, de Izvorul Tămăduirii, sute de credincioși au participat la hramul uneia dintre cele mai frumoase mănăstiri din județul nostru, cea de la Bujoreni. La eveniment a participat și Prea Sfințitul (PS) Ignatie, episcopul Hușilor.

“În ziua sărbătorii Izvorului Tămăduirii, Preasfințitul Părinte Ignatie, episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bujoreni, protopopiatul Bârlad, cu prilejul hramului sfântului lăcaș. Răspunsurile liurghice au fost date de corul «Dignus est» al preoților din Episcopia Hușilor”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Hușilor.

În cuvântul său, PS Ignatie a explicat semnificația sărbătorii și a subliniat că oamenii învață de la Maica Domnului discreția și delicatețea: „De ce sărbătorim această minune a Maicii Domnului în Săptămâna Luminată? Una dintre motivații este aceea că Maica Domnului este Maica Luminii căci Hristos a venit să aducă în lume Lumina sfințeniei, a dragostei, a păcii. Viața Maicii Domnului s-a identificat cu viața lui Hristos. (…) Învățăm deci de la Maica Domnului să fim oameni de lumină prin tot ceea ce facem, fiecare gest la nostru să fie imprimat de lumină, de delicatețe, de noblețe. Maica Domnului ne învață discreția. Cât de plăcut este un om discret, elegant, cu finețe, un om care nu pătrunde în viața ta, care nu pune întrebări nelalocul lor!”.

Reprezentanții Episcopiei Hușilor au menționat că “în cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a hirotonit întru preot pe preacuviosul ierodiacon Ioachim, viețuitor al Mănăstirii Bujoreni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =