Titulari în meciul România-Ucraina

Patru rugbiști U20 din Bârlad, legitimați la RC Bârlad sau la echipe din SuperLigă, s-au numărat printre titularii României U20 care a învins Ucraina la Campionatul European U20.

 În intervalul 7-14 aprilie, Portugalia a găzduit Campionatul European de Rugby pentru echipele U20. În prima partidă disputată de România, „stejăreii” au pierdut cu 38-40 în fața Olandei. Ne-a mai „încălzit” faptul că bârlădeanul Răzvan Belehuz, component al echipei RC Bârlad, a reușit să înscrie două eseuri.

Românii s-au revanșat în al doilea meci, disputat pentru locurile 5-8. Ei au jucat contra celor de la Portugalia Centru-Nord, pe care i-au învins cu 41-11, după un meci dominat clar. Și în acest meci, Răzvan Belehuz a marcat două eseuri.

Grație acestei victorii, „stejăreii” s-au calificat pentru finala locurilor 5-6, în care au jucat cu naționala Ucrainei. Românii au învins cu scorul de 76-13, așa că s-au clasat pe locul cinci. Trebuie spus că Răzvan Belehuz a pus umărul și la această victorie, reușind să înscrie alte două eseuri, un altul fiind marcat de Robert Murariu.

Printre cei 15 titulari desemnați de staff-ul naționalei României, patru sunt jucători din Bârlad. Este vorba despre trei sportivi legitimați atât la Rugby Club (RC) Bârlad cât și la Clubul Sportiv Școlar, în speță Robert Murariu (linia a III-a), Răzvan Belehuz (linia a III-a) și Vlad Leica (mijlocaș la deschidere), antrenați de Ioan Harnagea, și unul care activează la o echipă din SuperLigă – Codrin Bercu (centru, CSM București).

Alți trei bârlădeni s-au numărat printre rezerve: Ștefan Iancu (linia a II-a, CSM București), Cosmin Iliuță (centru, CSM București) și Alexandru Crăciun (fundaș, RC Bârlad).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =