Cicliștii bârlădeni, printre primii la „Gârboavele XC”

Cei șapte cicliști din Bârlad care au luat parte, în weekend, la „Gârboavele XC”, o competiție de mountain bike organizată în apropiere de Galați, s-au numărat printre cei mai rapizi concurenți.

Cea de-a opta ediție a competiției „Gârboavele XC”, organizată de Asociația Sportivă Clubul de Ciclism Galați, s-a desfășurat pe 14 aprilie. Concursul s-a adresat bicicliștilor care pedalează pe teren accidentat (mountain bike), indiferent de nivelul de experiență și pregătire (amatori și avansați), și s-a desfășurat pe toate categoriile de vârstă, sub motto-ul „Ieși din tufiș și vino să pedalezi la Gârboavele XC”. Concurenții au trebuit să străbată pădurea Gârboavele, aflată la câțiva kilometri de Galați, amatorii având de parcurs trei ture (fiecare de circa 11,5 km), iar avansații, câte cinci ture. Pentru că vorbim de o competiție de mountain bike, traseul ales a fost destul de tehnic, cu urcări abrupte și solicitante și coborâri în viteză, cu o diferență de nivel de aproximativ 200 de metri.

La cursă s-a înscris și Alfa Club Ciclism Bârlad, care a participat cu șapte membri, respectiv Iulian Istrate (categoria 30-39 de ani), Adrian Prisecaru (30-39 de ani), Florin Rusu (30-39 de ani), Cornel Negruț (30-39 de ani), Dinu Bunu (40-49 de ani), Viorel Pata (peste 50 de ani) și Ioan Stoian (peste 50 de ani), primii trei concurând și la ediția din 2017. Din păcate, cu două zile înainte de cursă, Dinu Bunu s-a accidentat, așa că locul i-a fost luat de Daniel Bordeianu.

La final, dintr-un total de 197 de cicliști amatori înscriși, Adrian Prisecaru a ieșit pe locul cinci, cu timpul de 1:46:22 (locul nouă în clasamentul general), Ioan Stoian pe șase, cu timpul de 2:09:36 (64 la general), Iulian Istrate pe 11, cu timpul de 1:52:56 (18 la general), Cornel Negruț pe 12, cu timpul de 1:52:58 (19 la general), Viorel Pata pe 12, cu timpul de 1:41:25 (121 la general), Daniel Bordeianu pe 23, cu timpul de 2:19:33 (82 la general) și Florin Rusu pe 52, cu timpul de 1:41:25 (122 la general).

„A fost o competiție foarte frumoasă, cu o organizare pe măsura așteptărilor. În ceea ce-l privește pe colegul nostru Dinu Bunu, care a fost înlocuit de Daniel Bordeianu în concurs, aș vrea să fac o precizare. El a fost implicat într-un accident rutier și s-a ales cu o coastă ruptă și leziuni la nivelul capului. Această accidentare îl va ține pe tușă circa trei luni. Pe această cale, aș vrea să trag un semnal de alarmă și să rog conducătorii auto să fie atenți la cicliștii din trafic și să respecte legislația în vigoare, în sensul să ne acorde distanța necesară de 1,5 metri atunci când doresc să ne depășească. Mulțumim!”, au menționat reprezentanții Alfa Club Ciclism Bârlad într-o postare pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + nineteen =