Copiii au luat cu asalt stațiile de pompieri

Zeci de copii au fost invitați să participe la Ziua Porților Deschise de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, programată în perioada 16-20 aprilie.

Ieri s-a dat startul unei noi ediții a Zilei Porților Deschise la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui. În perioada 16-20 aprilie, elevii vor putea vizita detașamentele de pompieri Vaslui și Bârlad, Secția de Pompieri  Huși, Garda nr. II intervenție Negrești și punctele de lucru de la Murgeni și Ivănești.

Cu acest prilej, preșcolarii și elevii vor primi informații detaliate, adecvate vârstei și nivelului lor de cunoștințe, despre performanțele autospecialelor, echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenție, categoriile de substanțe de stingere și tipurile de misiuni la care participă pompierii. Ei vor avea posibilitatea să vadă și dotările ambulanțelor SMURD, cu explicații amănunțite din partea paramedicilor.

Tot în cadrul programului, reprezentanții IJSU Vaslui vor desfășura lecții deschise la unitățile de învățământ care au solicitat acest  lucru, pentru ca elevii și cadrele didactice să cunoască detalii despre munca salvatorilor profesioniști și pentru a-și forma un comportament preventiv prin cunoașterea tipurilor de riscuri ce se pot manifesta în județ și a regulilor de comportament în cazul producerii unor situații de urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =