“Reactivate”, proiect adresat șomerilor de peste 35 de ani

Laura Toporăscu

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în parteneriat cu instituțiile similare din Suedia, Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia, Spania, Luxemburg, Insulele Azore și Madeira, a fost inclusă în proiectul “Reactivate”, care presupune susținerea pentru găsirea unui loc de muncă în străinătate a persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani aflate în șomaj.

“Este un program de mobilitate profesională al Uniunii Europene (UE), care îi ajută pe cetățenii cu vârsta peste 35 de ani să-și găsească un loc de muncă, un stagiu sau un post de ucenic în altă țară din UE și care acordă sprijin angajatorilor pentru găsirea de forță de muncă calificată. Ofertele de muncă și posturile de ucenici trebuie să aibă o durată minimă de șase luni (pentru stagii se pot aplica și perioade mai scurte). Cu ajutorul programului «Reactivate», puteți primi informații și asistență pentru căutarea unui loc de muncă, găsirea candidaților potriviți și recrutare. De asemenea, puteți fi considerat eligibil pentru sprijin financiar la prezentarea la un interviu în străinătate, precum și pentru a acoperi costurile cursurilor de limbă, recunoașterea calificărilor sau mutarea în țara de destinație”, a declarat Laura Toporăscu, consilierul Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui.

Pentru a fi admiși ca beneficiari, candidații trebuie: să fie șomeri în vârstă de peste 35 de ani; să fie cetățeni ai unei țări UE; să fie rezidenți într-o țară a UE și să aplice pentru un loc de muncă într-o altă țară UE decât cea de reședință.

Pentru mai multe informații privind acest program, puteți lua legătura cu consilierul Eures din cadrul AJOFM Vaslui, strada Spiru Haret, nr. 5, etaj 1, camera 24, telefon 0733.975.397.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − seven =