A început reabilitarea carosabilului din Vama Albița

Ieri, angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au început lucrările de reparații la carosabilul din Vama Albița, în baza unui protocol încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, în administrarea căreia se află punctul de trecere a frontierei.

“Potrivit protocolului semnat luni, 16 aprilie 2018, DGRFP Iași, în calitate de administrator, «transmite spre folosință, cu titlu gratuit», CNAIR SA o suprafață de 50.142 de mp de drum, proprietate publică a statului pentru asigurarea stării de viabilitate a părții carosabile în vederea desfășurării circulației în condiții de siguranță și asigurarea legăturii cu Republica Moldova, până la frontiera cu aceasta. Suprafața drumului este situată pe raza comunei Drânceni (localitatea Râșești), județul Vaslui, aferentă Biroului Vamal de Frontieră Albița. Astfel, cel mai solicitat punct vamal de la granița României cu Republica Moldova va beneficia de reabilitarea carosabilului în anul Centenarului Marii Uniri”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Costul lucrărilor a fost estimat la patru milioane de lei, echivalentul asfaltării a aproximativ șapte kilometri de drum național.

“În ceea ce privește finalizarea lucrărilor, deși termenul prevăzut în protocol este 31 decembrie 2018, DRDP Iași estimează că acestea vor dura maximum o lună. Acest lucru este posibil prin prisma faptului că lucrările vor fi efectuate în totalitate în sistem de regie proprie, cu material produs la stația de preparare a mixturilor asfaltice de la Vaslui a CNAIR, cu utilajele și echipele companiei”, menționează comunicatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − fourteen =