Facturile la curent vor fi tot mai mari!

În următorii patru ani, facturile la electricitate vor fi majorate cu 25% ca urmare a unei noi scheme de susținere a energiei verzi. Cel puțin așa prevede un amendament depus la proiectul de lege care vizează sprijinul pentru energia provenită din surse regenerabile. Dacă normativul va fi adoptat de Parlament, sprijinul acordat energiei din surse regenerabile va determina o creștere etapizată a tarifelor.

Proiectul de lege a intrat ieri în dezbaterea Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților și stabilește impactul certificatelor verzi în facturile tuturor consumatorilor, începând din acest an și până în 2022.

„Începând cu anul de analiză 2018, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) stabilește prin ordin, până la data de 1 martie a fiecărui an, cota anuală obligatorie de achiziție de certificate verzi aferentă anului precedent, pe baza consumului final de energie electrică din anul precedent, astfel încât impactul mediu la consumatorul final să fie de 11,7 euro/MWh în anul 2018, 12,5 euro/MWh în anul 2019, 13 euro/MWh în anii 2020-2021 și 14,5 euro/MWh începând cu anul 2022″, prevede amendamentul cu pricina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + six =